Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Steve Jobs

Δημιουργός της Apple, εμπνευστής των ipod, iphone, ipad έφυγε σήμερα στα 56 του.

Δανείζομαι ένα σχόλιο: Τρία μήλα άλλάξαν την ανθρωπότητα, Το ένα αποπλάνησε την Εύα, το 2ο έπεσε στο Newton, και το 3ο προσφέρθηκε στον κόσμο με το μισό δαγκωμένο από τον Steve Jobs.

Ακριβές τεχνολογίες, για τους λίγους ή τους φανατικούς σήμερα. Αλλά μήπως όλες οι καινοτομίες, πού άλλαξαν τον κόσμο, έτσι δεν ήταν πάντοτε; Αυτοκίνητο, ηλεκτρισμός, τηλέφωνο, τηλεόραση...

Ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Stanford



Κανείς δεν θέλει να πεθάνει. Ακόμα και άνθρωποι που θέλουν να πάνε στον παράδεισο δεν θέλουν να πεθάνουν για να φτάσουν εκεί. Και όμως ο θάνατος είναι ο προορισμός που όλοι μοιραζόμαστε. Κανείς δεν έχει αποδράσει ποτέ. Και αυτό είναι όπως θα έπρεπε να είναι, διότι ο θάνατος είναι πολύ πιθανό η καλύτερη εφεύρεση της ζωής. Πρόκειται για παράγοντα αλλαγής της ζωής. Καθαρίζει από τα παλιά για να κάνει χώρο στα νέα.
Αυτή τη στιγμή το νέο είστε εσείς, αλλά κάποια μέρα - όχι πολύ καιρό από τώρα - θα γίνετε σταδιακά το παλιό και θα φύγετε μακριά. Συγγνώμη που είμαι τόσο δραματικός, αλλά είναι η αλήθεια. Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, γι' αυτό μην ζείτε με τα απομεινάρια της ζωής κάποιου άλλου. Μην παγιδευτείτε από δόγματα και ζείτε με τα αποτελέσματα της σκέψης άλλων ανθρώπων. Μην αφήνετε το θόρυβο των απόψεων των άλλων να πνίγει την εσωτερική φωνή σας. Και το πιο σημαντικό, να έχετε το θάρρος να ακολουθήσετε την καρδιά και τη διαίσθησή σας. Κατά κάποιο τρόπο ξέρουν ήδη τι πραγματικά θέλουν να γίνετε. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. 
Steve Jobs - 

Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου