Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ



Γεμάτη νταβατζήδες η ζωή μας. Πολιτικοί, συνδικαλιστές, δικηγόροι, εργολάβοι, συντεχνίες ακριβοπληρωμένων δημοσίων υπαλλήλων. 'Ολους τους πληρώνουμε.

Και μεγάλο μέρος της πνευματικής μας ηγεσίας επίσης, στα Πανεπιστήμια κτλ. και πάνω από όλα οι δημοσιογράφοι. Και αυτό είναι το θλιβερό, γιατί από αυτούς περιμέναμε πολλά --πολλά περισσότερα για να είμαι ειλικρινής, δεν μηδενίζω τίποτα. Τεράστια η προσφορά της δημόσιας τηλεόρασης, όπως και των πνευματικών ανθρώπων βέβαια, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί κανένα νταβατζιλίκι.

Σύμπασα η συντεχνία λοιπόν ενώθηκε εδώ και, ώ του θαύματος, αναμενόμενη αλλά απίστευτη η δύναμή της! Μετάτρεψε την κοινή γνώμη! Δεν βρίζει πια τους δημοσιογράφους και τους βολεμένους της Ε.Ρ.Τ, αλλά την ακραία και λάθος, όπως αποδείχτηκε κίνηση. Που θα ήταν, ίσως, αναγκαία αν αναγνωρίζαμε αγαθή πρόθεση από την κυβέρνηση: Μια εκ βάθρων αναδιάρθρωση αυτού του μαγαζιού της σπατάλης και του ρουσφετιού.



Ο Μάνος Χατζιδάκις, αυτός ο οξυδερκής και γενναίος άνδρας, είχε αφήσει εποχή κάποτε στο Τρίτο Πρόγραμμα. Γνώστης από τα μέσα λοιπόν, αποδεικνύεται προφητικός σε μια συνέντευξή του. Επίκαιρη παρά ποτέ.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 1984

Μαρία Ρεζάν: Σκεφθήκατε, ποτέ, να εισηγηθείτε, να διαλυθεί η Ε.Ρ.Τ. και να αρχίσει από την αρχή;


Μάνος Χατζιδάκις: Κι αυτό θα το εισηγούμην, αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει πια, χωρίς την Ε.Ρ.Τ. Θα πεθάνουν αν δεν τους δώσεις εκείνο, για το οποίο θα μπορούν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται.

Η Ε.Ρ.Τ. είναι πολύτιμη, διότι δίδει στον Ελληνικό λαό, την ευκαιρία να διαμαρτύρεται και να λέει «τι αίσχος που είναι η Ε.Ρ.Τ.»

Η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται, γιατί δεν της δίνουν περισσότερο χρόνο, οι άλλοι διαμαρτύρονται γιατί δεν τους δίνουν περισσότερη «Δυναστεία», οι άλλοι διαμαρτύρονται γιατί υπάρχει η «Δυναστεία» και όλοι είναι ευχαριστημένοι...

..... είναι ένα απαραίτητο φάρμακο, για να ζούμε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας...

==================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου