Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Ένα χαμένο σχόλιο από το facebook

Περί τις Σκουριές ο λόγος. Εδώ. Παρόμοιος με αυτόν για τις ανεμογεννήτριες, τις χωματερές και ότι άλλο ξορκίζουμε δυναμικά.
Το σχόλιο του φίλου, συνέχεια προηγούμενης συζήτησης :


‘Ετσι προχωραει η κοινωνια...καταστρεφοντας το μελλον!!!!!!!


Επειδή θεωρώ το facebook χώρο για χαλαρές συζητήσεις απάντησα μονολεκτικά:‘έτσι’.
Μετά δέκα λεπτά έγραψα ένα άλλο σχόλιο, αλλά από τα like που είδα αργότερα παραξενεύτηκα. Φαίνεται ότι κοινοποίησα την ίδια τη δημοσίευση και όχι το σχόλιο.
Είναι γνωστές κάποιες θέσεις μου περί τούτων και για αποφυγή παρανοήσεων το δημοσιεύω εδώ για τους φίλους.

***

" Η μάντρα σου φίλε Γιάννη, που απασχολεί 1000 φορές λιγότερους από ότι στις Σκουριές, ήταν πολύ παλιά δασική έκταση. Μετά καταστράφηκε το δασάκι και έγινε χωραφάκι. Αλλού έγιναν γήπεδα, αεροδρόμια δρόμοι. Έχεις σκεφθεί πόσα γήπεδα είναι ένας δρόμος; Και χωρίς την υποχρέωση αποκατάστασης που έχουν στις Σκουριές.
Κάπως έτσι έβλεπε τα πράγματα ο παλιός Συνασπισμός που φτιάξαμε. Ο πρώην πρόεδρος Κωνσταντόπουλος, που είχε πάει και στις Σκουριές θυμάσαι, άλλα έλεγε τότε. Αλλά και ο Τσίπρας σήμερα λίγο διαφορετικά τα λέει, από ότι μπορείς να δεις στο κείμενο της δημοσίευσης.
Έχεις σκεφθεί τι μόλυνση περιβάλλοντος προκαλούν τα χιλιάδες τσάρτερ και αυτοκίνητα που φέρνουν τουρίστες στη Χαλκιδική; Να το γυρίσουμε σε απομονωμένη αγροτική κοινωνία;

Προκαλεί θλίψη το τοπίο της φωτογραφίας, αλλά ας έχουμε ένα μέτρο. Μια επιφύλαξη σε όψιμους οικολόγους που φωνάζουν, και περισσότερη εμπιστοσύνη σε Πανεπιστήμια και Συμβούλια Επικρατείας. Οι πρώιμοι οικολόγοι ήρθαν από ανεπτυγμένες βιομηχανικές κοινωνίες, οι οποίες, αφού πρώτα κατέστρεψαν, προστατεύουν σήμερα το περιβάλλον πολύ καλύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Αλλά παρασύρθηκα και είπα πολλά. Τα υπόλοιπα δια ζώσης. "

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου