Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Πογκρόμ σε μετανάστες

Ο δικιολογημένος θυμός και φόβος των κατοίκων απο επιθέσεις κάποιων μεθυσμένων μεταναστών (μαροκινοί;) έφερε και αυτό στην ήσυχη επαρχία μας. Ομάδα πολιτών έκανε πογκρόμ στις τρώγλες τους και τους έσπασε στο ξύλο.
Όχι πολλά χρόνια, οι παπούδες μας μετανάστες στην Αμερική, νόμιμοι ή παράνομοι, δέχονταν παρόμοια αντιμετώπιση από την Κου-Κλουξ-Κλαν.
Η βαρβαρότητα, ο φανατισμός, ο φόβος, η μη ανεκτικότητα στο διαφορετικό θέλουν προσπάθεια εσωτερική και γενικώτερη για να αντιμετωπισθούν.
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ένα ξέφραγο αμπέλι για τον τόπο μας, ούτε να σηκώσουμε εμείς όλη την δυστυχία της ανθρωπότητας. Αλλά ο κάθε άνθρωπος δικαιούται συμπόνια, κατανόηση και σεβασμό στην προσωπικότητά του, όπως αυτός οφείλει να σέβεται τον τόπο που τον φιλοξενεί. Οι νόμοι και κανόνες για να ζεί αρμονικά αυτή η κοινωνία πρέπει να τηρούνται απο όλους, να εφαρμόζουνται απο τα όργανα του κράτους και να είναι σωστοί και δίκαιοι για όλους.
Αλλιώς δεν θα διαφέρουμε πολύ από τις κοινωνίες των άμοιρων αυτών, που ήρθαν εδώ για να μας ξεβολέψουν.

3 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Αν θέλετε την απάντηση στον γρίφο με το ρολόι στείλτε μου το e-mail σας γιατί θα αργήσω να τη δημοσιεύσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ ,έτσι θα έπρεπε να είναι.Αν δε αναλογιστώ τι θα συνέβαινε στους Έλληνες της Γερμανίας,είμαι και εγώ ένας από αυτούς, αν οι Γερμανοί αντιδρούσαν σε ανάλογη περίπτωση όπως οι Έλληνες της Ελλάδας, τότε συμφωνώ δυο φορές!
    TOLERANCE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή